Plusssz iron + C

           

(Pharmavit, Ungaria). Comprimate efervescente N 20.

Compozitie: Gluconat de fier 35 mg, Acid ascorbic 75 mg, Fosfat tricalcic 60 mg, Aspartam 45 mg, Hidrocarbonat de sodiu 800 mg, Acid citric 1800 mg, Zahar 1064,8 mg, Polietilenglicol 40 mg.

Proprietati

Preparatul este o sursa de fier si acid ascorbic. Inlatura deficitul de fier in anemiile feriprive de diversa geneza. Acidul ascorbic amelioreaza absorbtia fierului in tractul GI.

Indicatii

Anemiile feriprive, necesarul sporit in fier (sarcina, lactatia, perioadele de crestere, insuficienta fierului in alimente).

Contraindicatii

Anemia sideroblasta (insuficienta utilizarii fierului), hemocromatoza, hemoliza.

Posologie

Adulti cate 1 comprimat de 2-3 ori pe zi pentru barbati sau de 3-5 ori pe zi pentru femei dizolvat in 150 ml apa, copii peste 3 ani cate 1 comprimat de 2 ori pe zi. In profilaxia anemiei feriprive cate 1 comprimat pe zi.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Greata, anorexie, constipatie. In tratamentul indelungat efectele adverse devin mai frecvente. Coloreaza scaunului in negru.

Interactiuni

Reduce efectul tetraciclinelor si D-penicilaminei, iar acestea reduc absorbtia fierului prin formare de complexe insolubile. Antiacidele cu magneziu, aluminiu sau calciu reduc absorbtia fierului.

Precautii

Diabetul zaharat (comprimatele contin 1,1 g glucide).

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!