Plestal

           

(Plethico Pharmaceuticals Ltd., India). Comprimate enterosolubile N 10, cutii a 100 comprimate.

Compozitie Pancreatinum 192 mg (lipaza 6000 U, amilaza 4500 U, proteaza 300 U), Hemicelulaza 50 mg, Bila uscata 25 mg.

Proprietati

Enzimele din Plestal contribuie la o mai buna digestie a alimentelor in cazul persoanelor cu pancreatita cronica si substituie enzimele pancreatice la pacientii care au suferit pancreatectomie totala. Un comprimat contribuie la digestia a 33 g grasimi, 57 g proteine si 64 g amidon. Sarurile biliare au actiune coleretica si favorizeaza dizolvarea calculilor biliari. Bila emulsifica grasimile si contribuie la hidroliza lor de catre lipaza. Hemicelulaza contribuie la digestia hemicelulozelor, inclusiv din fibrelor alimentare.

Indicatii

Terapia substitutiva a insuficientei pancreasului exocrin, fibroza cistica, pancreatita cronica, postpancreatectomia, obstructia ductala provocata de cancerul pancreatic sau a ductului biliar comun, insuficienta pancreatica sau steatorea sindromului de malabsorbtie. Senzatia de greutate in regiunea stomacului si flatulenta, indeosebi dupa mancarea grasa sau neobisnuita sau mestecata insuficient.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la pancreatina.

Posologie

Cate 2-3 comprimate la fiecare masa. Doza trebuie individualizata prin monitorizarea continutului de azot si grasimi din scaun.

Suparadozare: Efect laxativ. Toxicitatea sistemica este exclusa.

Efecte adverse

Ulceratii bucale si perianale, indeosebi la copii. Stricturi ale colonului, in special la copiii cu fibroza cistica care primesc doze mari de pancreatina. Reactii alergice cu eruptii cutanate, lacrimatie si stranut.

Interactiuni

Nu au fost semnalate.

Precautii

Probleme nu se prevad.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!