/
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Toate articolele » Pirviniu

Pirviniu

           

Pyrvinium P02C X01

Specialitati: Pyrcon.

Proprietati

Blocheaza enzimele helmintilor. Este activ fata de Enterobius vermicularis.

Indicatii

Enterobioza, strongiloidoza.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat, bolile intestinale inflamatorii (pot facilita absorbtia), pilorostenoza, varsta sub 3 luni.

Posologie

In enterobioza, copii cu greutatea de 5 kg 1/2 lingurita, 5-10 kg 1 lingurita. In strongiloidoza 5-10 mg/kg/zi timp de 5 zile. Peste 3-4 saptamani se poate repeta. Suspensia se bea cu putina apa sau suc de fructe. De obicei preparatul se administreaza dupa un mic dejun sau peste 2-3 ore dupa masa.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Reactii adverse: Reactii alergice cutane, greata, voma, diaree, dureri epigastrice, fotosensibilizarea pielii (fotodermatoza). Coloreaza scaunul si masele vomice in rosu.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

A nu se expune razelor solare sau UV in timpul tratamentului. Dupa tratament se spala (fara a le scutura) toate rufele si lejeria bolnavului pentru a evita reinfestarea cu oxiuri. Se recomanda tratamentul simultan al oxiurozei a tuturor membrilor familiei sau a intregului colectiv de copii. Se recomanda repetarea curei de tratament peste 6-8 saptamani. Pacientii si parintii lor trebuie sa stie ca preparatul coloreaza masele fecale si albiturile in rosu.

Pyrcon (Krewel Meuselbach, Germania). Suspensie buvabila 75mg/5ml in flacoane a 25ml.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.