Pirviniu

           

Pyrvinium P02C X01

Specialitati: Pyrcon.

Proprietati

Blocheaza enzimele helmintilor. Este activ fata de Enterobius vermicularis.

Indicatii

Enterobioza, strongiloidoza.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat, bolile intestinale inflamatorii (pot facilita absorbtia), pilorostenoza, varsta sub 3 luni.

Posologie

In enterobioza, copii cu greutatea de 5 kg 1/2 lingurita, 5-10 kg 1 lingurita. In strongiloidoza 5-10 mg/kg/zi timp de 5 zile. Peste 3-4 saptamani se poate repeta. Suspensia se bea cu putina apa sau suc de fructe. De obicei preparatul se administreaza dupa un mic dejun sau peste 2-3 ore dupa masa.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Reactii adverse: Reactii alergice cutane, greata, voma, diaree, dureri epigastrice, fotosensibilizarea pielii (fotodermatoza). Coloreaza scaunul si masele vomice in rosu.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

A nu se expune razelor solare sau UV in timpul tratamentului. Dupa tratament se spala (fara a le scutura) toate rufele si lejeria bolnavului pentru a evita reinfestarea cu oxiuri. Se recomanda tratamentul simultan al oxiurozei a tuturor membrilor familiei sau a intregului colectiv de copii. Se recomanda repetarea curei de tratament peste 6-8 saptamani. Pacientii si parintii lor trebuie sa stie ca preparatul coloreaza masele fecale si albiturile in rosu.

Pyrcon (Krewel Meuselbach, Germania). Suspensie buvabila 75mg/5ml in flacoane a 25ml.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!