Pirition-zinc

           

Pyrithionum zincum D02A X

Specialitati: Skin-cap shampoo, Skin-cap cream, Skin-cap spray.

Proprietati

Pirition-zincul inhiba proliferarea celulelor epidermale si turnoverul lor. Are activitate bacteriostatica si fungistatica insa nu este clar daca aceasta actiune contribuie la efectele antiseboreice.

Indicatii

Tratamentul pruritului, iritatiei, descuamatiei asociate cu matreata si dermatita seboreica. Crema mai contine componente emoliente, hidratante s.a. si este indicata pentru hidratarea pielii uscate, pielii rugoase si uscate a coatelor, mainilor uscate si fisurate s.a.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Pentru sampon - a se agita energic inainte de intrebuintare. Se aplica in mica cantitate pe parul ud si se frictioneaza bine capul. Dupa prima spalare se mai aplica o data si se lasa pentru cca 5 min. Se clateste bine parul. Se utilizeaza de 2-3 ori pe saptamana primele 2 saptamani. Mai departe dupa necesitate. Pentru crema - se aplica de 2 ori pe zi pe suprafetele lezate. Pentru aerosol (spray) se aplica in strat subtire pe suprafetele afectate de 2-3 ori pe zi. O pulverizare acopera o suprafata egala cu cea a palmei si este echivalenta cu 1 ml solutie pulverizabila. Tratamentul trebuie continuat inca o saptamana dupa disparitia simptomelor. Balonasul cu aerosol se tine la 15 cm de suprafata afectata si e de dorit sa fie tinut vertical. Se agita inainte de utilizare si se aplica exact pe suprafata afectata.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate si sunt improbabile.

Efecte adverse

Reactii alergice posibile.

Interactiuni

Nu au fost observate. Piritionatul de zinc poate fi inactivat de sarurile metalelor (cupru, fier, mercur si argint). Poate fi usor oxidat de substantele oxidante.

Precautii

Numai pentru uz extern. A se evita contactul cu ochii. Daca contactul a avut loc a se spala ochii cu apa.

Skin-cap cream (Cheminova Internacional, Spania). Crema 0,2%-50 g in tuburi.

Skin-cap spray (Cheminova Internacional, Spania). Aerosol 0,2%-100 ml in flacoane.

Skin-cap shampoo (Cheminova Internacional, Spania). ªampon 1 % 150 ml in flacoane.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 1

user profile image
Angi a comentat.
Acum 0 minute
Zincul este necesar pentru simțuri, precum gustul și mirosul, contribuie la menținerea bunei stări a pielii și părului, acționează asupra reproducerii și sexualității. Eu, toamna, fac o cura de 3 luni cu ZINKIT 10 ,cate doua comprimate efervescente pe zi.

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!