Pirantel

           

Pyrantelum P02C C01

Specialitati: Helmintox, Pirantel.

Proprietati

Piratelul provoaca paralizia musculara a parazitilor intestinali prin depolarizarea membranelor musculare. Este activ fata de Ascaris lumbricoides, Enterobius vermicularis, Ancylostoma duodenale, Necator americanus in orice faza a vietii lor. Este mai putin activ fata de Trichurus trichiura. Practic nu se absoarbe din tractul GI.

Indicatii

Tratamentul ascaridiozei, enterobiozei, necatorozei, ancilostomidozei, inclusiv invaziilor combinate.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat, bolile hepatice, primul trimestru al sarcinii.

Posologie

In ascaridioza si enterobioza 11 mg/kg in monodoza, in trematodoze 11 mg/kg o data pe zi trei zile consecutive. Tratamentul ascaridiozei si enterobiozei se poate repeta, la nevoie, peste 2-3 saptamani. Pregatirea bolnavului pentru tratament nu este necesara. In trihuroza, copii sub 2 ani 62,5 mg o data pe zi timp de 3 zile, 2-6 ani cate 125 mg o data pe zi timp de 3 zile, 6-12 ani cate 500 mg o data pe zi timp de 3 zile si peste 12 ani cate 750 mg o data pe zi timp de 3 zile.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate si sunt putin probabile, dat fiind faptul ca preparatul nu se absoarbe digestiv.

Efecte adverse

Reactii alergice, greata, voma, diaree, dureri abdominale, anorexie, ameteli, tulburari ale somnului.

Interactiuni

Piperazina antagonizeaza actiunea antihelmintica a pirantelului deoarece ea provoaca hiperpolarizarea membranei musculare si pirantelul nu o poate depolariza. Administrarea lor concomitenta este nerationala.

Precautii

Sarcina.

Helmintox (Innotech International, Franta). Comprimate 125 mg N 6 si 250 mg N 3. Suspensie buvabila 750 mg/15 ml in flacoane.

Pyrantel (Terpol, Polonia). Comprimate 250 mg N 3. Suspensie buvabila 5%-15ml.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!