Phezam

           

(Pharmacia-AD, Bulgaria). Capsule N 60.

Compozitie Piracetam 400 mg, Cinarizina 25 mg.

Proprietati

Combinatie cu proprietati antihipoxice pronuntate (ambele preparate isi potenteaza actiunea) care se explica prin efectul metabolic al piracetamului si cel vasodilatator al ambelor preparate la nivelul vaselor cerebrale. Toxicitatea este mai redusa decat in utilizarea fiecarui preparat aparte.

Indicatii

Ateroscleroza cerebrala dupa ictus, traumele cerebrale, infectiile, intoxicatiile si alte afectiuni ale circulatiei encefalice. Tulburarile metabolice ale creierului. Afectiunile psihogene asociate cu astenie, extenuare, tulburari ale atentiei si concentratiei; oboseala si initiativa scazuta; astenia dupa infectii; afectiunile vestibulare - sindromul Meniere, ametelile, nistagmusul; bolile degenerative ale sistemului nervos cu functiile intelectuale si fizice reduse; rezistenta la neuroleptice si antidepresive sau cresterea efectului lor.

Contraindicatii

Insuficienta renala severa.

Posologie

Adulti cate 1-2 capsule de 3 ori pe zi timp de 2-3 luni, la necesitate si mai mult. Copii cate 1-2 capsule de 1-2 ori pe zi.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Neliniste, dereglari gastro-intestinale, somnolenta, excitatie sexuala la adulti.

Interactiuni

Potenteaza efectul nootropelor si adaptogenilor, creste efectul antipsihoticelor si antidepresivelor triciclice.

Precautii

Pacientii cu afectiuni renale sau hepatice.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!