Peroxid de Hidrogen

           

Hydrogenii peroxydum D08A X01, A01A B02

Specialitati: Hydroperit, Peroxid de hidrogen.

Proprietati

Antiseptic din grupul axidantilor. Manifesta si efect hemostatic. Sub influenta catalazei sau peroxidazei se descompune in apa si oxigen atomar cu putere oxidativa mare. Inactiveaza substantele organice - proteinele, sangele, bacteriile. Oxigenul degajat are si efect mecanic, inlaturand puroiul si corpii straini din rana.

Indicatii

Pentru dusuri bucale si gargarisme in stomatite, angine, spalaturi in bolile ginecologice. Ranile supeficiale mici, hemoragiile capilare din ranile superficiale, hemoragiile nazale.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la peroxidul de hidrogen.

Posologie

Aplicari topice a solutiiloor de 1-3%. Gargarisme cu solutii 0,25%.

Supradozare

In aplicarea topica este improbabila. Cazuri de supradozare nu au fost descrise.

Efecte adverse

Senzatie de usturime in timpul prelucrarii ranii. In unele cazuri sunt posibile reactii alergice. In tratamentul indelungat al afectiunilor bucale se pot hipertrofia papilele linguale.

Interactiuni

Actiunea antiseptica scade in mediul alcalin. Sarurile metalelor, radicalii compusi ai unor oxidanti reduc actiunea peroxidului de hidrogen.

Precautii

Nu se utilizeaza pentru spalarea cavitatilor. Lumina si caldura reduc activitatea preparatului.

Hydroperit (Uzina Chimico-Farmaceutica Lugansc, Ucraina). Comprimate pentru uz extern 1500 mg N 6. Compozitie:< SIZE=4> Complex de peroxid de hidrogen si uree. Contine cca 35% peroxid de hidrogen. Dintr-un comprimat se prepara 15 ml (o lingura) apa oxigenata 3%. hidrogen.

Peroxid de Hidrogen (Farmaco, Moldova). Solutie pentru uz extern 3%-40 ml in flacoane.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!