Permetrina

           

Permethrinum P03A C04

Specialitati: Nittyfor, NIX Creme Rinse.

Proprietati

Piretrina sintetica. Mecanismul actiunii pediculicide a piretrinelor consta in inhibitia canalelor sodice si transportului transmembranar al potasiului preponderent la nivelul neuronilor ectoparazitilor. Au actiune paraziticida asupra paduchilor de cap si vestimente (Pediculus capitis, Pediculus vestimenti), larvelor si oualor lor.

Indicatii

Pediculoza capului, pediculoza corpului, ftiroza pubisului.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Cate 10-60 ml (in dependenta de lungimea parului) pentru imbibarea parului. Capul se imbroboade cu o basma si se tine 40 min, dupa care se spala cu sampon si apa, se pieaptana cu un pieptene des pentru indepartarea parazitilor morti si lindinelor. Peste o saptamana tratamentul poate fi repetat.

Supradozare

Supradozajul este improbabil, deoarece preparatul nu se absoarbe transcutan.

Efecte adverse

Usturime, amorteala, edem, eruptii pe pielea scalpului.

Interactiuni

Substantele tensioactive cresc eficacitatea preparatului.

Precautii

Se recomanda aerisirea minutioasa a incaperii, protejarea ochilor, nasului si gurii. Albiturile, lenjeria si stergarele se vor schimba, pieptenii si periile de cap se vor prelucra cu Pedilin sampon. In cazul contactului preparatului cu mucoasele, acestea se vor spala minutios cu apa. Dupa aplicarea preparatului mainile trebuie spalate cu sapun si apa iar gura clatita cu apa. Sarcina (se poate utiliza numai in cazuri exceptionale). Lactatia (pe perioada tratamentului copilul se trece la alimentatie artificiala). Personalul medical care aplica lotiunea se va folosi de manusi protectoare.

Nittifor (Biogal, Ungaria). Lotiune 60 ml in flacoane.

NIX Creme rinse (Galxowellcome, Marea Britanie). Lotiune 59 ml in flacoane.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!