Peponen

           

(Biogal, Ungaria). Capsule 300 mg N 100.

Proprietati

Peponenul este ulei de dovleac, Cucurbita pepo L., cu continut inalt de acid linoleic (pana la 65%), acid oleic, acid linolenic, fitosteroli (300-400 mg%), protoclorofila, beta-caroten, vitamina E (tocoferoli), seleniu. Scade concentratia trigliceridelor si colesterolului in sange, reduce agregatia plachetara si favorizeaza eliminarea lipidelor din peretele vascular. Mecanismul actiunii uleiului din seminte de dovleac este neclar, insa se presupune ca tocoferolii si seleniul, gratie proprietatilor lor antioxidante, protejeaza hormonii, vitaminele si lipidele de peroxidare. Acizii grasi esentiali, in primul rand acidul linoleic, scad concentratia trigliceridelor si colesterolului in sange si cresc pe cea a HDL-colesterolului, scad sensibilitatea vaselor la angiotensina-II. Uleiul din Cucucrbita pepo a intrat in medicina stiintifica din cea populara. Se stie, ca populatia care consuma uleiuri vegetale, indeosebi ulei din seminte de dovleac, sufere mai putin de ateroscleroza, hipertensiune arteriala si hiperplazie de prostata.

Indicatii

Prostatita, hiperplazia benigna de prostata, adenomul de prostata (faza initiala), impotenta, hiperlipidemiile de tip Ha si Hb, profilaxia aterosclerozei.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

In adenomul de prostata cate 1-2 capsule de 3 ori pe zi; in hiperlipidemie cate 1-2 capsule de 3 ori pe zi timp de 3-4 luni (adjuvant); in profilaxia aterosclerozei cate 1-2 capsule de 2-3 ori pe zi timp indelungat.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Nu au fost semnalate.

Interactiuni

Fara probleme.

Precautii

Fara probleme.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!