Panangin

           

(Gedeon Richter). Drajeuri N 50.

Compozitie Aspartat de Magneziu 140 mg (echivalentul a 11,8 mg Mg++), Aspartat de Potasiu 158 mg (echivalentul a 36,2 K+).

Proprietati

Stimuleaza metabolismul miocardului, creste toleranta la digitalice, are efect antiaritmic.

Indicatii

Angina pectorala (ca adjuvant), aritmiile in infarctul de miocard si starile postinfarct, aritmiile provocate de intoleranta la digitalice, intoxicatia cu digitalice. Dereglarile de ritm cardiac (tahiaritmii, extrasistole ventriculare).

Contraindicatii

Insuficienta renala acuta si cronica.

Posologie

In afectiunile circulatiei coronariene cate 2 drajeuri de 3 ori pe zi. Doza preventiva si de intretinere este de 1 drajeu de 3 ori pe zi.

Supradozare

Cazuri de supradozare nu s-au semnalat.

Efecte adverse

Sunt posibile simptome de hipermagneziemie cu inrosirea fetei, sete, hipotensiune arteriala, bloc neuro-muscular, inhibitie respiratorie, aritmii si convulsii.

Interactiuni

Diureticele antikaliuretice cresc riscul hiperkaliemiei.

Precautii

Pananginul nu se recomanda in dereglarile de ritm asociate cu bloc atrio-ventricular.

Panangin (Gedeon Richter). Solutie injectabila 10 ml in fiole N 5. Compozitie: Aspartat de Magneziu 400 mg (echivalentul a 33,7 mg Mg++), Aspartat de Potasiu 454 mg (echivalentul a 103,3 K+).

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!