Oxycort

           

(Jelfa , Polonia). Unguent 10 g in tuburi.

Compozitie Oxitetraciclina 30 mg, Hidrocortison 10 mg, Excipient ad 1g.

Proprietati

Preparat combinat dintr-un corticosteroid slab si un antibiotic cu spectru larg de actiune. Manifesta efect antiinflamator, antialergic si antiexsudativ datorita hidrocortisonului si antibacterian gratie oxitetraciclinei. Se recomanda in procesele cutanate inflamatorii complicate cu infectie secundara, indeosebi in tratamentul focarelor limitate de eczema cu predominarea descuamarii si lichenificarii.

Indicatii

Procesele purulente cronice ale pielii cu streptococ, stafilococ sau mixte, bolile alergice cutanate, complicatiile purulente cronice ale bolilor alergice cutanate, eczema, pruritul, dermatozele de contact, intertrigo-urile bacteriene, furunculele, furunculoza, abcesele multiple, urticaria, pruritul, intepaturile de insecte.

Contraindicatii

Bolile virale (herpes, varicela), tuberculoza cutanata, bolile fungice si purulente acute, neoplaziile si starile precanceroase ale pielii.

Posologie

Unguentul se aplica in strat subtire pe suprafetele lezate de 2-3 ori pe zi sau se aplica pe tifon si apoi pe piele, apoi se bandajeaza.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Suprainfectii cu fungi sau bacterii rezistente. Rar iritatii ale pielii, indeosebi la persoanele sensibile la componentele unguentului.

Interactiuni

In administrarea topica nu sunt.

Precautii

In timpul sarcinii poate fi administrat numai pe suprafete mici ale pielii.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!