Oxolina

           

Oxolinum D06B B

Specialitati: Oxolinum.

Proprietati

Preparat cu actiune antivirala. Mecanismul actiunii consta in adsorbtia moleculelor lui pe suprafata membranei celulare, ceace creaza o bariera pentru patrunderea virionilor in celula. Se utilizeaza numai topic, deoarece are marja de siguranta mica si reduce sinteza de anticorpi.

Indicatii

Afectiunile virale oculare, dermatozele virale, herpesul simplu, herpesul zoster, verucile, moluscum contagiosum, dermatita herpetiforma Dûring, herpesul descuamativ, rinitele virale.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la oxolina.

Posologie

Unguentul se aplica topic pe suprafetele afectate in strat subtire se 2-3 ori pe zi. Unguentul oftalmic se introduce retropalpebral de 2-3 ori pe zi. In tratamentul rinitelor unguentul (0,25% sau 0,5%) se introduce in fiecare meat nazal de 2-3 ori pe zi. In profilaxia gripei (in perioada raspandirii si varfului epidemiei) unguentul 0,25% se introduce in fiecare meat nazal de 2 ori pe zi (dimineata si seara).

Supradozare

Cazuri de supradozare nu au fost semnalate si in aplicarea topica sunt improbabile.

Efecte adverse

Senzatie tranzitorie de usturime in locul aplicarii.

Interactiuni

In aplicarea topica nu se intalnesc.

Precautii

Probleme nu se prevad.

Oxolinum (Nijfarm, Rusia). Unguent 0,25 %-10 g in tuburi.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!