Ox Bill

           

(Europharm, Romania). Drajeuri N 20.

Compozitie Extract purificat de bila bovina 100 mg, Menthae piperitae folium 50 mg, Extract de Ginger officinale 25 mg.

Proprietati

Asocierea unui extract de origine animala (extract purificat de bila bovina) cu 2 componente de origine vegetala (de menta si ginger) a condus la obtinerea unui sinergism de actiune la nivelul tractului GI. Extractul de bila prezinta actiune coleretica, colecistokinetica, amelioreaza emulsionarea si resorbtia lipidelor si a vitaminelor liposolubile, mareste activitatea lipazei. Actiunea extractului de bila este completata de cea a frunzelor de menta ce sunt carminativ-stomahice, stimulente ale secretiei biliare, antispasmodice la nivelul tractului digestiv, antivomitive si slab antiseptice. Extractul de ginger dubleaza efectul carminativ, stimulen digestiv si antispasmodic al frunzelor de menta avand in acelasi timp si o actiune antiemetica.

Indicatii

Flatulenta, indigestiile, enterocolitele, dispepsiile, diareea de fermentatie intestinala, greata, varsaturile.

Contraindicatii

Obstructia biliara, boala ulceroasa, esofagita de reflux, insuficienta hepatica si/sau renala severa, hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Cate 1-2 drajeuri de 3-4 ori pe zi, dupa sau in timpul mesei.

Supradozare

Cazuri de supradozare nu s-au semnalat.

Efecte adverse

Rareori greata, diaree.

Interactiuni

Nu au fost stabilite.

Precautii

Probleme nu se prevad.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!