One a day + Iron

           

(Europharm Tishcon SUA, Romania). Drajeuri N 30.

Compozitie Vitamina A 5000 U, Vitamina D 400 U, Acid ascorbic 50 mg, Nicotinamida 20 mg, Vitamina B6 1 mg, Vitamina B12 1 mcg, Pantotenat de calciu 1 mg, Fier 1,5 mg.

Proprietati

Complex vitaminic echilibrat la care se adaoga prezenta fierului. Preparatul asigura necesarul vitaminic atat in conditii normale cat si un aport suplimentar de fier, acesta reprezentand principalul component al hemoglobinei, mioglobinei si altor metaloproteine.

Indicatii

Efortul fizic, suprasolicitarea vitaminelor la sportivi, rezistenta redusa la infectii, starile de oboseala si surmenaj fizic sau intelectual, convalescenta, varsta a III, anemiile feriprive, malabsorbtia fierului, anemiile provocate de hemoragii (epistaxis frecvent, meno- si metroragii, ulcere gastro-intestinale).

Contraindicatii

Hipervitaminozele A si D, hipersensibilitatea la unele vitamine.

Posologie

Cate 1 drajeu o data pe zi, de obicei dimineata.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu s-au semnalat. Este posibila intoxicatia cu fier la ingestia unui numar mare de drajeuri de catre copiii mici.

Efecte adverse

In dozele recomandate efecte adverse nu apar. In cazuri rare prurit, urticarie, afectiuni digestive. Poate aparea coloarea intunecata a scaunului datorita sarurilor fierului care, insa, nu are semnificatie patologica. Dozele mari pot colora urina in galben datorita prezentei riboflavinei.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

Prezenta vitaminei B12 poate masca simptomele anemiei pernicioase.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!