Oligogal-Se

           

(ICN Jugoslavija, Iugoslavia). Capsule N 30.

Compozitie Seleniu legat organic de drojdii de bere 0,091 mg, Vit. A 1609 U, Vit. E 46,93 U, Acid ascorbic 88,5 mg.

Proprietati

Selenul este un oligoelement esential pentru functionarea normala a organismului. Impreuna cu vitaminele antioxidante (A, C si E) inactiveaza radicalii liberi nocivi, leaga unele metale grele (plumb, cadmiu, mercur), mareste rezistenta generala a organismului, indeosebi la bolile cardio-vasculare si articulare, inflamatorii, afectiunile respiratorii, hepatice, oculare. Are proprietati anticanceroase.

Indicatii

Deficienta vitaminelor A, C, E si selenului, munca fizica si intelectuala intensa (sportivi, studenti s.a.), persoanele varstnice la care sistemul defensiv este slabit sau absorbtia vitaminelor si mineralelor scazuta, fumatul, deoarece nicotinismul este o sursa de radicali liberi, muncitorii supusi radiatiilor (lucrul la computer, lucrul la soare), persoanele care lucreaza in mediu poluat (zone industriale, centrele oraselor).

Contraindicatii

Hipervitaminoza A, E, hipersensibilitatea la preparat, varsta sub 10 ani.

Posologie

Adulti si adolescenti peste 15 ani cate 1-2 capsule pe zi dupa mese cu putina apa. Cura de tratament este de 2 luni si poate fi repetata de 2-3 ori pe an. Copii de 11-14 ani (in cazuri exceptionale) cate 1 capsula o data pe zi.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Nu se cunosc.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

Probleme nu se prevad.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!