Oftan Catachrom eye drops

           

(Santen Oy, Finlanda). Colir in flacoane de polietilena a 15 ml.

Compozitie Cytochromum C 0,675 mg, Natrii succinas 1 mg, Adenosinum 2 mg, Nicotinamida 20mg, Benzalkonii chloridum 0,04 mg, Sorbitolum 10 mg, Natrii phosphas q.s., Mononatrii phosphas q.s., Aqua pro injectione ad 1 ml.

Proprietati

Citocromul C participa la toate procesele oxido-reductive, este un puternic antioxidant, neutralizeaza radicalii peroxil. S-a constatat ca in cristalinul cataractic concentratia citocromului C este scazuta. Adenozina este elementul principal al ATP si AMPc, coenzimele FAD, NAD si NADP. Adenozina este esentiala pentru sinteza ADN si ARN si procesele reparative. Ea nutreste cristalinul si cornea, creste turnoverul umorii apoase, are efecte antiinflamatorii, reduce glutationul care este necesar pentru regenerare. Nicotinamidul este un element structurala al NAD si NADP.

Indicatii

Cataracta.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat, de ex. la benzalkoniu.

Posologie

Cate 1-2 picaturi de 3 ori pe zi topic.

Supradozare

Cazuri de supradozare nu s-au inregistrat. Componentele preparatului se absorb foarte greu. In cazul aparitiei simptomelor posibile tratamentul este simptomatic.

Efecte adverse

In dozele recomandate nu au fost semnalate. Foarte rar conjunctivita alergica, dermatita de contact palpebrala.

Interactiuni

Nu se cunosc interactiuni semnificative.

Precautii

Probleme nu se prevad. Pacientii care poarta lentile de contact trebuie sa si le scoata inainte de utilizarea picaturilor si sa le reinsereze peste 15 min mai tarziu, deoarece benalkoniul se precipita in lentilele.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!