Octoliv

           

(Plethico Pharmaceuticals Ltd., India). Comprimate N 100.

Compozitie Arogyavardhini rasa 225 mg, Phyllanthus niruri 225 mg, Silybum marianum 50 mg

Proprietati

Arogyavardini rasa este un preparat fitomineral utilizat inca din timpurile stravechi in medicina ayurvedica pentru tratamentul bolilor de ficat. Plantele care il constituie au efect hepatoprotector datorita inductiei enzimelor hepatice, stimularii metabolismului hepatocitelor, stabilizarii membranelor. Phylanthus niruri contine doi alcaloizi, phyllanthina si hipophyllanthina, cu actiune hepatoprotectoare indeosebi in hepatita virala tip B. Silybum marianum contine cateva flavonolignane (silybin, silychristin si silydianin) cu efecte hepatoprotective bine cunoscute in Europa si Asia. Flavolignanele se fixeaza pe membranele hepatocitelor si le fac impemeabile pentru toxine si neutralizeaza radicalii liberi.

Indicatii

Hepatitele infectioase, afectiunile hepatice alcoolice, afectiunile hepatice toxice (intoxicatii cu ciperci, tetraclormetan s.a.).

Contraindicatii

Encefalopatia hepatica, icterul obstructiv, ciroza biliara primara.

Posologie

Adulti a) cu hepatita infectioasa cate 1 comprimat de 3 ori pe zi timp de 4 saptamani; b) cu hepatita alcoolica si/sau ciroza cate 1 comprimat de 3 ori pe zi timp de 6 luni.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Arareori cefalee, diaree in primele cateva zile de tratament.

Interactiuni

Nu se cunosc.

Precautii

Probleme nu se prevad.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!