Novo-Passit

           

(Galena, Cehia). Solutie buvabila 100ml in flacoane.

Compozitie Complex de extracte fluide din diverse plante medicinale (Crataegus oxycantha, Humulus lupulus, Hypericum perforatum, Melissa officinalis, Passiflora incarnata, Sambuccus nigra, Valeriana officinalis) 77,5 mg, Guaifenesinum 40 mg, Vehiculum ad 1 ml.

Substante auxiliare: Propilenglicol, ciclamat de sodiu, guma de xantan, sirop de fructoza, benzoat de sodiu, zaharinat de sodiu monohidratat, etanol 95%, aroma de portocale 51.941/A, citrat de sodiu dihidratat, maltodextrina KMS X-50, apa purificata.

Proprietati

Preparat combinat din extracte de plante medicinale si guaifenezina. Manifesta actiune anxiolitica si sedativa. Inlatura frica si tensiunea nervoasa. Relaxeaza musculatura neteda.

Indicatii

Formele usoare de neurastenie, asociate de irascibilitate, angoasa, frica, oboseala, afectiuni ale memoriei, surmenaj psihic; formele usoare de insomnie; cefalea cauzata de tesiunea nervoasa, migrena, hiperexcitabilitatea neuro-musculara, sindromul climacteric, bolile gastro-intestinale functionale (sindromul dispeptic, sindromul colonului iritat), distonia neuro-circulatorie, dermatozele asociate de prurit (eczema atopica, eczema seboreica, urticaria.

Contraindicatii

Miastenia, hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Adulti si copii peste 12 ani cate 5 ml (1 lingurita) de 3 ori pe zi. La necesitate doza poate fi marita. Intervalul dintre prize este de 8 ore. Se recomanda 5-10 ml cu 20-30 min inainte de sarcina emotionala (examen s.a.). Preparatul poate fi consumat nediluat sau diluat cu lichide (ceai, suc). In cazul aparitiei senzatiei de greata se va lua in timpul mesei. In dozele recomandate nu provoaca somnolenta sau scaderea atentiei si poate fi utilizat in timpul zilei.

Supradozare

Incepe cu senzatie de inhibitie si somnolenta. Mai departe apare greata, slabiciune musculara usoara, dureri articulare si senzatie de greutate in stomac. Tratamentul este axclusiv simptomatic si suportiv prin masuri de ordin general. Antidot specific nu are.

Efecte adverse

Ameteli, indolenta, senzatie de oboseala, somnolenta, scaderea atentiei, greata, varsaturi, pirozis, diaree sau constipatie, prurit, exanteme, slabiciune musculara, convulsii.

Interactiuni

Creste efectul deprimantelor sistemului nervos central si a alcoolului.

Precautii

Trebuie utilizat cu atentie in afectiunile gastro-intestinale severe, in perioada graviditatii, indeosebi in primul trimestru, in perioada de lactatie. Pe toata perioada tratamentului se recomanda abtinerea de la orice fel de activitate care necesita atentie sporita si reactii motorii si psihice rapide (conducerea mijloacelor de transport, manipularea mecanismelor). Preparatul contine 9% etanol si 10,3% glucoza.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!