Nicorette

           

(Pharmacia & Upjohn, Suedia). Guma masticabila 2 mg N 30, N 105 si N 210

Proprietati

Nicotina din guma se absoarbe si produce efectele caracteristice tabagismului. Este indicat numai persoanelor care au hotarat sa se debaraseze de fumat. Sensul folosirii nicotinei consta in faptul ca in organism nu patrund celelalte ingrediente ale fumului de tigara, ca oxidul de carbon, cancerigenele, iritantele cailor respiratorii s.a. Scade treptat dependenta de nicotina.

Indicatii

Micsorarea sindromului dependentei de nicotina la persoanele care leapada fumatul.

Contraindicatii

Leziunile ulceroase si erozive ale tractului GI in faza acutizarii, sarcina.

Posologie

Pana la 15 gume masticabile pe zi. Pentru persoanele foarte dependente cate 2 gume, pentru celelalte cate 1 guma la fiecare 1-2 ore. Cura de tratament constituie 3 luni, maximum 1 an.

Supradozare

Greturi, varsaturi. Tratament simptomatic.

Efecte adverse

Vertij, cefalee, greata, sughit, discomfort, dureri in muschii masticatori, stomatita, faringita. Rar eritem, urticarie, aritmii.

Interactiuni

Nu sunt specificate.

Precautii

Esofagita, angina toracala, infarctul miocardic recent. La aparitia palpitatiilor, durerilor retrosternale, tulburarilor digestive tratamentul trebuie suspendat. Lactatia.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!