Nicoflex

           

(Reanal Finechemical Co., Ungaria). Unguent 50 g in tuburi.

Compozitie Capsaicina 7,5 mg, Ulei volatil de Lavanda 50 mg, Etilnicotinat 1,0 g, Etilenglicol salicilat 4,5 g, Excipient ad 50 g.

Proprietati

Etilnicotinatul dilata vasele, salicilatul de etilenglicol manifesta efect antiinflamator, iar capsaicina, un alcaloid cu proprietati iritante si revulsive marcante, irita pielea si provoaca reflexe benefice in procesele inflamatorii acute si cronice. Datorita combinatiei propuse, preparatul are proprietati vasodilatatoare, iritante, revulsive, antiinflamatorii si analgezice.

Indicatii

Artrozele (osteoartrozele), mialgiile, spondiloartroza si afectiunile neurologice provocate de ea, poliartritele cronice (reumatice), tendovaginitele, inviorarea sportiva.

Contraindicatii

Orice proces inflamator al pielii.

Mod de administrare: Se administreaza topic pe suprafata pielii, care trebuie tratata. In prealabil pielea se spala cu apa si sapun si se usuca. In bolile articulare se aplica de o data pe zi timp de 3 zile, apoi de 2 ori pe zi (dimineata si seara). Pentru inviorare, in timpul masajului sportivului, se aplica 4-5 cm de unguent. Dupa frictiune pielea se inroseste si pacientul simte o usoara usturime care trece in 1 ora.

Supradozare

Cazuri de supradozare nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Hipersensibilitatea pielii (se trateaza cu antihistaminice).

Interactiuni

Nu sunt.

Precautii

Unguentul poate fi aplicat numai pe pielea sanatoasa si intacta si niciodata pe toata suprafata ei. Dupa frictiune mainile se spala cu apa si sapun. Suprafata traumatizata a pielii, conjunctiva si alte mucoase se vor pazi de contactul cu unguent.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!