Nedocromil

           

Nedocromilum R03B C03

Specialitati: Tilade mint.

Proprietati

Nedocromilul inhiba activarea diverselor tipuri de celule inflamatoare implicate in astm, inclusiv eozinofilele, neutrofilele, macrofagele, mastocitele, monocitele si plachetele, precum si eliberarea mediatorilor din ele (de ex. histaminei din mastocite si beta-glucuronidazei din macrofage). Nu are proprietati bronhodilatatoare, antihistaminice sau glucocorticoide. In dozele recomandate nu exercita efecte sistemice.

Indicatii

Terapia de intretinere a astmului bronsic usor si moderat, bronsitei astmatice, astmului de efort fizic, reactiilor bronhospastice, provocate de diversi stimuli (aer rece, alergeni, poluanti atmosferici s.a.). Tratamentul concomitent cu alte antiastmatice in scopul reducerii dozelor acestora. Nu este indicat in accesul acut de bronhospasm.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Adulti si copii peste 12 ani, initiala cate 2 inhalatii de 4 ori pe zi la intervale egale de timp (doza totala 16 mg/zi). Daca efectul este bun se trece la 2 inhalatii de 3 ori pe zi, apoi la 2 ori pe zi, inclusiv si pe parcursul perioadelor fara accese de astm. Efectul terapeutic apare dupa 1 saptamana de tratament.

Supradozare

Cazuri de supradozare nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Tuse, in cazuri rare bronhospasm; greata, varsaturi, dispepsie, dureri abdominale; cefalee. Toate aceste efecte sunt tranzitorii.

Interactiuni

Poate fi administrat concomitent cu alte preparate antiastmatice: potenteaza efectul beta-mimeticelor, glucocorticoizilor, teofilinei, ipratropiului.

Precautii

Nedocromilul nu poate substitui completamente glucocorticoidoterapia antiastmatica.

Tilade mint (Rhone-Poulenc Rorer, Franta). Aerosol (spray) dozat 2 mg/1 doza. Flacoane a 56, 82 si 112 doze.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!