Naftifin

           

Naftifinum D01A E22

Specialitati: Exoderil.

Proprietati

Antifungic din familia alilaminelor. Inhiba sinteza ergosterolului necesar pentru functionarea normala a membranelor celulare fungice. Este activ fata de fungi Trichophyton spp., Epidermophyton spp., Microsporum spp. si mucegaiuri Aspergillus spp. Contra levurilor actioneaza fungicid sau fungistatic in functie de tulpina. Are actiune antibacteriana fata de diverse microorganisme gram-pozitive sau gram-negative care se asociaza adesea cu fungii provocand infectii mixte. Preparatul manifesta actiune antiinflamatoare si antipruriginoasa. Actiunea este de lunga durata.

Indicatii

Onichomicozele, pityriazis versicolor, epidermofitiile cutelor mari ale pielii, rubromicoza, tricofitiile, microsporia, candidozele pielii, micozele cu infectii secundare.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la componentele preparatului (naftifin, propilenglicol , alcool benzilic).

Posologie

Aplicatii topice pe suprafetele afectate (dupa spalarea si uscarea lor prealabila) o data pe zi pana la disparitia simptomelor si inca 2 saptamani.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate si sunt improbabile deoarece absorbtia transcutana este minima.

Efecte adverse

Iritatie locala, uscaciune, roseata care sunt reversibile si nu necesita oprirea tratamentului.

Interactiuni

Nu sunt cunoscute.

Precautii

A nu contacta ochii si ranile deschise. Pe rani se poate aplica numai crema, deoarece nu contine etanol.

Exoderil (Biochemie, Austria). Crema 10 mg/1 g-15 g si 30 g in tuburi. Gel 10 mg/1 g-15 g si 30 g in tuburi. Solutie pentru uz extern 10 mg/1 ml -10 ml in flacoane.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!