Mucofalk apple, Mucofalk orange

           

(Dr.Falk Pharma, Germania). Granule 150 g si 300 g in borcane. Granule 5 g in plicuri N 20 si N 100.

Compozitie Polizaharidele hidrofile din invelisul semintelor de psylla (Plantago ovata).

Proprietati

Polizaharidele hidrofile ale semintelor de patlagina au proprietatea de a retine apa, formand cu ea un mucilagiu. In intestin favorizeaza hidratarea maselor fecale, cresterea volumului acestora, proliferarea bacteriilor microflorei intestinale normale. O parte din polizaharide se scindeaza de microflora intestinala cu formare de acizi grasi cu catena scurta (acizi acetic, propionic, butiric s.a.) care sunt necesari pentru buna functionare a intestinului gros si pentru nutritia colonocitelor. Manifesta efect laxativ fara a irita intestinul. Amelioreaza indicii lipidelor plasmatice (reduce trigliceridemia si nivelul LDL). Nu se asimileaza si nu are valoare nutritiva.

Indicatii

Constipatia obisnuita, fisurile anale si hemoroizii cand este dorita consistenta mai moale a scaunului, perioada postoperatorie dupa operatiile in regiunea anorectala, constipatiile gravidelor, normalizarea scaunului in diaree, sindromul colonului iritat, diverticuloza colonului, boala Crohn.

Contraindicatii

Obstructiile intestinale organice, ileusul paralitic sau iminent, diabetul zaharat decompensat, varsta sub 12 ani (lipsa de experienta in utilizarea pediatrica).

Posologie

Adulti si copii cate 1 lingurita sau cate 1 plic de 2-6 ori pe zi. Continutul plicului sau granulatele din borcan se amesteca cu 1 pahar de apa rece, se bea imediat si apoi se mai bea inca 1 pahar de apa (in total se recomanda cel putin 1,5 l apa pe zi).

Supradozare

Cazuri de supradozare nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Flatulenta in debutul tratamentului, urticarie in unele cazuri.

Interactiuni

Preparatul poate diminua absorbtia altor preparate ingerate concomitent.

Precautii

Diabetul zaharat (dozele antidiabeticelor trebuiesc reduse). In toata perioada tratamentului se recomanda un consum sporit de lichide (minimum 1,5 l/zi). Preparatul nu trebuie administrat impreuna cu antidiareice sau antipropulsive.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!