Mucinum Cascara

           

(Innotech International, Franta). Comprimate filmate N 20.

Compozitie Extract din coaja de Cascara 40 mg, Extract din frunze de Senna 30 mg, Pulbere de frunze de Boldo 50 mg, Pulbere de Anis verde 30 mg, Celuloza microcristalina 113 mg, Amidon de porumb 34 mg, Acid stearic 3 mg.

Proprietati

Combinatie de produse fitoterapice cu proprietati laxative.

Indicatii

Tratamentul de scurta durata a constipatiei eventuale.

Contraindicatii

Bolile inflamatorii organice ale colonului (colita ulcerativa, boala Crohn s.a.), ocluzia intestinala sau sindromul ocluziv partial, durerile abdominale de geneza necunoscuta, deshidratarea severa cu pierderi de electroliti, varsta sub 10 ani si cu atentie pentru copiii intre 10 si 15 ani, sarcina si lactatia.

Posologie

Cate 1-2 comprimate inainte de culacare. Durata tratamentului este de 8-10 zile.

Supradozare

Diaree, deshidratare. Tratament: Intreruperea administrarii, rehidratarea organismului.

Efecte adverse

Diaree, dureri abdominale, indeosebi la pacientii cu colopatie, hipokaliemie, colorarea urinei (fara semnificatie clinica).

Interactiuni

Antiaritmicele (amiodaron, bretiliu, disopiramid, chinidina, sotalol) si neantiaritmicele cu efecte cardiace (astemizol, bepridil, eritromicina i.v., pentamidina, terfenadina, vincamina) cresc riscul aritmiilor. Creste toxicitatea glicozizilor cardiaci din cauza hipokaliemiei. Creste hipokaliemia produsa de diuretice, amfotericina B, corticosteroizi, tetracosactid.

Precautii

Tratamentul constipatiei este recomandat numai daca masurile igienice (activitatea fizica, scaunul la ore fixe s.a.) sau alimentare (fibre alimentare, lichide) nu dau efectul dorit. Tratamentul de durata nu se recomanda din cauza riscului dezechilibrului hidro-electrolitic posibil, "boala laxativelor" cu afectiuni severe a functiei intestinale, melanosis coli si "dependenta" de laxative (necesitatea de a mari dozele si constipatia severa dupa stoparea tratamentului).

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!