Miltefozin

           

Miltefosinum L01X X09

Specialitati: Miltex.

Proprietati

Antineoplazic de uz topic. Inhiba unele enzime membranare esentiale ale celulei neoplazice ca proteinkinaza C, fosfolipaza C, biosinteza fosfatidilcolinei. Aproape nu actioneaza pe celulele normale.

Indicatii

Tratamentul leziunilor cutanate in cancerul mamar, cand metodele chimioterapice, chirurgicale sau hormonale sunt inefective sau contraindicate.

Contraindicatii

Intoleranta la miltefozin sau cand pot fi aplicate metode chirurgicale sau radioterapice. Sarcina si perioada de lactatie.

Posologie

Cate 2 picaturi/10 cm2 sau minimum 1 picatura pentru un nodul mic izolat o data pe zi prima saptamana, apoi de 2 ori pe zi (dimineata si seara, dupa spalarea pielii) extinzand aplicarea cu 3 cm in jurul infiltratului. Doza maxima este 5 ml/zi (1 ml = 40 pic., 5 ml = 300 mg miltefozin). Cura dureaza 8 saptamani consecutive. In toleranta buna tratamentul se prelungeste inca 4 saptamani dupa disparitia metastazelor cutane.

Supradozare

Exacerbarea efectelor adverse. Tratament suportiv si simptomatic. Antidot nu are.

Efecte adverse

Eritem, prurit, descuamatii, senzatie de arsura. In cazurile mai severe dermatita, atrofie, ulceratii, necroza, care impun oprirea tratamentului. Uneori leucocitoza, trombocitoza, cresterea concentratiei plasmatice a creatininei, activitatii transaminazelor.

Interactiuni

Nu se cunosc.

Precautii

A evita contactul cu pielea (lucru in manusi de plastic), ochii. In cazul contactului accidental se recomanda spalatura abundenta cu apa.

Miltex (ASTA Medica, Germania). Solutie pentru uz extern 6% 10 ml in flacoane.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!