Metadoxil

           

(Laboratori Baldacci, Italia). Comprimate 500 mg N 30. Solutie injectabila 300mg/5ml in fiole N10.

Proprietati

Contine piridoxal L-2-pirolidon-5-carboxilat, o substanta endogena care participa la reactiile metabolice ale organismului. Creste activitatea enzimelor participante la degradarea alcoolului etilic si a aldehidei acetice in ficat, previne degenerarea hepatocitelor prin normalizarea echilibrului dintre acizii grasi saturati si nesaturati, inhiba formarea fibronectinei si colagenului retinand, in asa mod, evoluarea fibrozei si cirozei hepatice. Descreste pasiunea pentru alcool si simptomele somatice si psihice ale sindromului de abstinenta, normalizeaza starea psihica a pacientilor datorita normalizarii functiei detoxifiante a ficatului.

Indicatii

Intoxicatia alcoolica acuta, sindromul de abstinenta alcoolica, tratamentul antialcoolic de intretinere in alcoolismul cronic, hepatopatia alcoolica.

Contraindicatii

Lactatia, hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

In intoxicatia alcoolica acuta 10 ml i.m. sau 10-15 ml i.v. o data pe zi. In administrarea i.v. solutia se dilueaza in 500 ml solutie salina isotona sau solutie 5% de glucoza si se perfuzeaza timp de 1,5 ore. In sindromul de abstinenta alcoolica 15 ml in perfuzie i.v. o data pe zi timp de 3-7 zile in functie de gravitatea starii pacientului. In hepatopatia alcoolica si tratamentul antialcoolic de intretinere cate 1 comprimat de 3 ori pe zi timp de cel putin 90 zile.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Reactii alergice, indeosebi crize de astm bronsic la astmatici. Neuropatii periferice in administrarea indelungata a unor doze mari. Aceste fenomene dispar dupa sistarea tratamentului.

Interactiuni

Scade eficacitatea levodopei prin stimularea decarboxilarii ei periferice.

Precautii

Astmul bronsic (solutia injectabila contine metabisulfit sodic care poate declansa reactii alergice si crize severe de astm).

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!