Meko BC-Complex

           

(Centr. Pharm. Factory N24-Mekophar, Vietnam). Capsule N 10 si n 100.

Compozitie Acid ascorbic 300 mg, Piridoxin clorhidrat 5 mg, Nicotinamida 50 mg, Tiamina mononitrat 15 mg, Pantotenat de calciu 10 mg, Riboflavina 10 mg.

Proprietati

Vitaminele complexului B joaca un rol esential in metabolismul celular prin formare de coenzime. Acidul ascorbic participa la reactiile de oxido-reducere.

Indicatii

Aportul de vitamine in restrictiile dietetice sau subalimentatie, adolescenta, varsta a III-a, alcoolismul. Prevenirea si tratamentul carentelor vitaminice specifice, in timpul si dupa radioterapie, tratamentul indelungat cu antibiotice si antituberculoase.

Contraindicatii

Intoleranta cunoscuta la tiamina.

Posologie

Adulti cate 1-2 capsule pe zi, copii cate 1 capsula pe zi.

Efecte adverse

Nevrite periferice in administrarea dozelor mari (peste 2 g piridoxina/zi) sau tratamentul indelungat (peste 6 luni) cu doze de peste 200 mg piridoxina/zi. Excretia riboflavinei provoaca colorarea urinei in galben.

Interactiuni

Piridoxina scade efectul levodopei prin stimularea dopa-decarboxilazei periferice (efectul lipseste in administrarea concomitenta a levodopei cu carbidopa sau benserazid).

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!