/
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Toate articolele » Meko BC-Complex

Meko BC-Complex

           

(Centr. Pharm. Factory N24-Mekophar, Vietnam). Capsule N 10 si n 100.

Compozitie Acid ascorbic 300 mg, Piridoxin clorhidrat 5 mg, Nicotinamida 50 mg, Tiamina mononitrat 15 mg, Pantotenat de calciu 10 mg, Riboflavina 10 mg.

Proprietati

Vitaminele complexului B joaca un rol esential in metabolismul celular prin formare de coenzime. Acidul ascorbic participa la reactiile de oxido-reducere.

Indicatii

Aportul de vitamine in restrictiile dietetice sau subalimentatie, adolescenta, varsta a III-a, alcoolismul. Prevenirea si tratamentul carentelor vitaminice specifice, in timpul si dupa radioterapie, tratamentul indelungat cu antibiotice si antituberculoase.

Contraindicatii

Intoleranta cunoscuta la tiamina.

Posologie

Adulti cate 1-2 capsule pe zi, copii cate 1 capsula pe zi.

Efecte adverse

Nevrite periferice in administrarea dozelor mari (peste 2 g piridoxina/zi) sau tratamentul indelungat (peste 6 luni) cu doze de peste 200 mg piridoxina/zi. Excretia riboflavinei provoaca colorarea urinei in galben.

Interactiuni

Piridoxina scade efectul levodopei prin stimularea dopa-decarboxilazei periferice (efectul lipseste in administrarea concomitenta a levodopei cu carbidopa sau benserazid).

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.