Medazepam

           

Medazepamum N05B A03

Specialitati: Eurozepam, Rudotel.

Proprietati

Benzodiazepina cu efect anxiolitic, anticonvulsivant si miorelaxant central. Actiunea sedativa si hipnotica este mai slab pronuntata decat la anxioliticele tipice, din care cauza medazepamul este considerat ca anxiolitic "de zi". Mecanismul actiunii este legat de stimularea receptorilor benzodiazepinici care sensibilizeaza receptorii GABA-ergici la neurotransmitatorul lor GABA).

Indicatii

Nevrozele, psihopatiile, starile neurotice manifestate prin hiperexcitabilitate, irascibilitate, labilitate emotionala; migrena; sindromul de abstinenta in alcoolismul cronic.

Contraindicatii

Miastenia, bolile renale si hepatice acute, sarcina, hipersensibilitatea la benzodiazepine.

Posologie

Initiala cate 5 mg de 2-3 ori pe zi, apoi se creste gradual pana la 30 mg/zi. In conditii de ambulator cate 5 mg dimineata si la pranz si 10 mg seara. In caz de necesitate doza poate fi marita pana la 40 mg/zi. Doza maxima pentru adulti este de 60-70 mg/zi. Pentru varstnici si adolescenti - 10-20 mg/zi. Copii - 2 mg/kg/zi. In tratamentul alcoolismului cronic doza medie zilnica se administreaza timp de 1-2 saptamani.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Astenie, somnolenta, constipatii, dereglari ale acomodatiei, tahicardie. Este posibila dependenta psihica si fizica.

Interactiuni

Poate creste efectele deprimantelor sistemului nervos central.

Precautii

Conducerea masinilor si munca care solicita atentie si vigilenta. Suspendarea tratamentului trebuie facuta gradual pentru a evita sindromul de abstinenta.

Eurozepam (Europharm Largo, Romania). Capsule 10 mg N 30.

Rudotel (BykGulden Lomberg Chemische F. GmbH, Germania). Comprimate 10 mg N 50.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!