Meclozina

           

Meclozinum R06A E05

Specialitati: Emetostop.

Proprietati

Antihistaminic derivat de piperazina cu actiune antiemetica exprimata si efect anticolinergic si sedativ minim. Actiunea incepe peste o ora dupa administrare si se prelungeste 24 ore.

Indicatii

Profilaxia si tratamentul raului de miscare (raului de mare si de aer). Ametelile in boala Meniere si alte afectiuni vestibulare si labirintice. Dermatozele pruriginoase.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat, varsta sub 12 ani. Tratamentul cu inhibitori de MAO.

Posologie

In raul de miscare 25-50 mg cu o ora inainte de calatorie. In afectiunile labirintice 25-100 mg de cateva ori pe zi. Frecventa prizelor depinde efectul atins.

Supradozare

Euforie sau depresie, convulsii, halucinatii. Tratament simptomatic.

Efecte adverse

Rar eruptii, irascibilitate, euforie, insomnie, excitatie, halucinatii, inapetenta, greata, varsaturi, diaree sau constipatie, diplopie, vertij, palpitatii, hipotensiune arteriala, tahicardie, dificultati de mictiune, retentie urinara.

Interactiuni

Creste efectele deprimante ale inhibantelor SNC si alcoolului, anticolinergicelor si IMAO.

Precautii

Glaucomul, hiperplazia benigna de prostata (din cauza efectului anticolinergic), hipotonia, stenoza pilorului sau duodenului. Conducerea vehiculelor si lucrul care solicita vigilenta (provoaca somnolenta). Sarcina (se administreaza in cazuri exceptionale, cu toate ca preparatul nu exercita efecte teratogene). La copii meclozina poate provoca, ca si alte antihistaminice, excitatie.

Emetostop (Specifar, Grecia). Comprimate 30 mg N 50.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!