Meclosulfonat

           

Meclosulfonatum N06B X

Specialitati: Romener.

Proprietati

Reglator metabolic al celulei nervoase. Are actiune psiho-energizanta, anxiolitica si antideprsesiva. Mareste capacitatea de munca intelectuala. Manifesta efect anticonvulsivant in absente (petit mal), care poate fi utilizat in asociatii cu alte anticonvulsivante.

Indicatii

Situatiile care impun cresterea randamentului intelectual (studenti, elevi etc.), surmenajul intelectual, tulburarile psiho-somatice senile pe fond aterosclerotic, sechelele encefalopatiilor infantile cu sidrom hiperkinetic, micul rau epileptic (petit mal), crizele temporale psihomotorii, sindroamele spasmofilice, hipocalciemice si/sau hipomagnezice.

Contraindicatii

Nu sunt cunoscute pana in prezent.

Posologie

Adulti cate 1-2 drajeuri de 2-3 ori pe zi, in caz de necesitate pana la 3 drajeuri de 2-3 ori pe zi. Copii cate 1-2 drajeuri de 2-3 ori pe zi, in functie de varsta si intensitatea tulburarilor (10 mg/kg/zi, maximum 500 mg/zi). Dozele se pot administra fie in priza unica dimineta (in cazul dozelor mici), fie fractionat in 2-3 prize (dozele medii si mari).

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu sunt cunoscute.

Efecte adverse

Nu s-au semnalat.

Interactiuni

Nu se cunosc.

Precautii

Probleme nu se prevad.

Romener (Sintofarm, Romania). Drajeuri 100 mg N 100.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!