Measles vaccine live attenuated

           

(Serum Institute of India, India). Vaccin injectabil 1 doza plus solvent ( 0,5ml ) si 10 doze plus solvent ( 5ml ) in flacoane.

Compozitie Virus morbili viu atenuat si liofilizat.

Proprietati

Atenuarea tulpinei speciale de virus morbili cunoscuta sub denumirea Edmonston-Zagreb se obtine prin 22 pasaje pe celule diploide umane (CDU), cand devine inofensiv dar imunogen si serveste pentru insamantarea altor CDU pentru obtinerea vaccinului. Virusurile vii atenuate sunt alergeni care stimuleaza productia de anticorpi impotriva virusurilor virulente respective si previn imbolnavirea persoanelor imunizate.

Indicatii

Imunizarea primara impotriva pojarului. Efectul este de durata. In tarile cu incidenta si mortalitate inalta a pojarului copiii pot fi imunizati dupa varsta de 9 luni (270 zile). Copiii si adolescentii care nu au fost imunizati si nu au simptome de boala. Pot fi vaccinati si copiii si adolescentii care au fost vaccinati sau au avut pojar in trecut. Este deosebit de important sa se imunizeze copiii cu malnutritie.

Contraindicatii

Bolile infectioase acute, leucemia, anemia severa si alte afectiuni ale sistemului hematopoietic, insuficienta renala, bolile cardiace incurabile, perioda imediat urmatoare dupa administrarea imunoglobulinelor sau dupa transfuzia de sange. Sarcina. Febra moderata, infectiile respiratorii usoare sau diareea moderata sau alte boli usoare nu sunt o contraindicatie pentru vaccinare.

Posologie

Vaccinul trebuie reconstituit numai cu diluentul alaturat (apa injectabila sterila) introdus cu seringa sterila. Dupa aceasta se utilizeaza imediat. Doza de 0,5 ml se administreaza s.c. profund in brat. Vaccinul ramas mai poate fi pastrat la temperatura de 2-80 C nu mai mult de 8 ore.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu s-au intalnit si sunt improbabile.

Efecte adverse

Usoara crestere a temperaturii corporale (pana la 37,60 C) la 5-6% din vaccinati si eruptii cutanate neinsemnate la 1-2%.

Interactiuni

Corticosteroizii , alte imunosupresive si radioterapia reduc eficacitatea vacinului.

Precautii

Probleme nu se prevad.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!