Measles, Mumps & Rubella vaccine live attenuated

           

(Serum Institute of India, India). Vaccin injectabil 1doza n flacoane plus solvent 0,5 ml si 10 doze n flacoane plus solvent 5 ml.

Compozitie

Tulpini de virusuri vii atenuati si liofilizati de morbili (pojar), parotidita (brnca) si rubeola.

Proprietati Measles, Mumps & Rubella vaccine live attenuated

Virusurile vii atenuate sunt alergeni care stimuleaza productia de anticorpi mpotriva virusurilor virulente respective si previn mbolnavirea persoanelor imunizate.

Indicatii Measles, Mumps & Rubella vaccine live attenuated

Imunizarea activa a copiilor mai mari de 12 luni si adolescentilor mpotriva pojarului, parotiditei epidemice si rubeolei. Vacinul poate fi administrat si concomitent cu BCG, Polio vaccin (OPV si IPV), mpotriva hepatitei, febrei galbene, diftero-tetano-pertussis (DTP), diftero-tetanic (DT). Copiii cu HIV, infectie cunoscuta sau suspectata. Este deosebit de important sa se imunizeze copiii cu malnutritie.

Contraindicatii Measles, Mumps & Rubella vaccine live attenuated

Starile febrile,sarcina, bolile infectioase acute, leucemia, anemia sau alte boli hematologice severe, afectiunile renale severe, bolile cardiace decompensate, dupa administrarea de gama-globulina sau transfuzia de snge, persoanele alergice la componentele vaccinului. Febra moderata, infectiile respiratorii usoare sau diareea moderata sau alte boli usoare nu sunt o contraindicatie pentru vaccinare

Posologie

Vaccinul trebuie reconstituit numai cu diluentul alaturat (apa injectabila sterila). Dupa aceasta se utilizeaza imediat. Doza de 0,5 ml se administreaza s.c. profund n brat. Vaccinul ramas mai poate fi pastrat la temperatura de 2-80 C nu mai mult de 8 ore.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu s-au ntlnit si sunt improbabile.

Efecte adverse Measles, Mumps & Rubella vaccine live attenuated

Cresterea temperaturii pna la cca 37,90 C si o mica eruptie poate aparea n zilele 6-14 dupa vaccinatie. Foarte rar poate avea loc o mica marire a glandelor parotice.

Interactiuni

Imunosupresivele reduc eficacitatea vaccinului.

Precautii

Adolescentele si femeile adulte pot fi imunizate numai daca nu sunt gravide sau cu 2 luni nainte de sarcina planificata. Pacientii tratati cu corticosteroizi, alte imunosupresive sau supusi radioterapiei pot sa nu obtina efectul scontat. Vaccinatia trebuie evitata n starile de imunodeficienta mediata celular.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!