Malation

           

Malathionum P03A X03

Specialitati: Pedilin-shampoo, Specifthir.

Proprietati

Malationul este un insecticid organofosforic foarte eficient impotriva paduchilor si oualor acestora (lindinelor). Mecanismul actiunii consta in inactivarea acetilcolinesterazei, acumularea de acetilcolina, paralizia sistemului nervos central si moartea parazitului.

Indicatii

Pediculoza capului.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

10 ml sampon se aplica pe parul umed, se lasa 5 min si se spala. Peste o saptamana procedura se repeta. In scopuri profilactice capul se spala periodic cu sampon pediculicid. In pediculoza avansata se recomanda utilizarea combinata a preparatelor de malation cu cele de piretrine (de ex. Pedilin emulsion).

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Reactii alergice cutane.

Interactiuni

Tetrametrina si piperonilul butoxid cresc efectul pediculicid al malationului. Aceste combinatii se recomanda in pediculoza masiva.

Precautii

A pazi de preparat ochii, nasul si gura (a acoperi fata cu un stergar). Albiturile, lenjeria si stergarele se vor schimba, pieptenii si periile de cap se vor prelucra cu sampon pediculicid.

Nota: Intra in componenta preparatului Para-Plus.

Pedilin shampoo (KRKA, Slovenia). ÂȘampon 5 mg/ml - 100 ml in flacoane.

Specifthir (Specifar, Grecia). Crema-sampon 1%-20 ml in tuburi.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!