Lorinden C

           

(Jelfa , Polonia). Unguent 15 g in tuburi.

Compozitie Flumetson 0,2 mg, Cliochinol 30 mg, Vehicul ad 1g.

Proprietati

Flumetasonul este un derivat difluorurat de cortison cu actiune antiinflamatoare, antialergica si antipruriginoasa moderat puternica. Cliochinolul este activ fata de majoritatea bacteriilor gram-pozitive, gram-negative si fungi. Unguentul se utilizeaza dupa linistirea fazei acute a proceselor inflamatorii si alergice (in prima faza se recomanda cremele).

Indicatii

Bolile purulente ale pielii, impetigo vulgar, bolile alergice cutanate si complicatiile lor purulente, rebele la alte preparate de acest gen, lichenul herpetiform, eczema, dermatita seboreica, eritemul, eritrodermia, indeosebi asociate cu infectii secundare.

Contraindicatii

Tuberculoza pielii, bolile virale ale pielii, modificarile pielii produse de sifilis sau vaccinuri, neoplaziile si starile precanceroase ale pielii, hipersensibilitatea la corticosteroizi.

Posologie

In bolile inflamatorii, dupa depasirea fazei acute, unguentul se aplica topic in strat subtire de 2 ori pe zi sau in pansament impermeabil pana la disparitia fenomenelor morbide. In leziunile extinse preparatul trebuie utilizat numai pana la 3 saptamani.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Eczema de contact, reactii alergice indeosebi la persoanele sensibile sau cu boli alergizante ca eczema sau ulcerul gambei. La pacientii cu acne rosacea pot aparea, in tratamentul de durata, reactii eritematoase sau papuloase rezistente la orice remediu. Acnee poststeroidala, purpura, teleangiectazii, atrofierea pielii. Dermatita periorala. Uscaciunea gurii cu hipopigmentatie.

Interactiuni

In tratamentul topic nu au fost observate.

Precautii

In timpul sarcinii preparatul poate fi aplicat numai pe suprafete limitate ale pielii. Micozele cutanate.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!