Levonorgestrel

           

Levonorgestrelum G03A C03

Specialitati: Postinor.

Proprietati

Progestagen sintetic utilizat ca contraceptiv postcoital. Mecanismul actiunii anticonceptionale consta predominant in cresterea viscozitatii mucusului cervical si inhibitia ovulatiei.

Indicatii

Prevenirea sarcinii la pacientele care au contacte sexuale rare.

Contraindicatii

Bolile hepatice si ale cailor bilifere, icterul in sarcinile precedente, tumorile hepatice benigne sau maligne, tromboflebita sau tulburarile tromboembolice, sarcina diagnosticata sau iminenta, carcinomul mamar diagnosticat sau suspectat.

Posologie

1 comprimat imediat dupa contactul sexual. In cazul contactelor multiple consecutive, doza se repeta peste 8 ore dupa prima.

Supradozare

Efectele adverse mai exprimate.

Efecte adverse

Greata, metroragie functionala.

Interactiuni

Rifampicina, ampicilina, tetraciclina, fenitoina, carbamazepina reduc efectul postinorului.

Precautii

Nu se recomanda mai mult de 4 comprimate pe luna. Paste 2-3 zile dupa suspendarea preparatului este posibila hemoragie uterina. In scopul minimalizarii ei se administreaza acid ascorbic si rutozid. In cazul unei metroragii severe se recomanda controlul ginecologic.

Postinor (Gedeon Richter, Ungaria). Comprimate 0,75 mg N 10.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!