Leuzea

           

(Slovakofarma, Slovacia). Extract 50 ml in flacoane.

Compozitie Preparatul Leuzea reprezinta extract fluid din rizomul si radacina de Leuzea carthamoides (Rhaponticum carthamoides Willd.) standardizat dupa beta-ecdisteron.

Proprietati

Preparatele de Leuzea au actiune tonizanta si adaptogena datorita ecdisteroizilor care sunt principiul ei activ principal, dar si flavonoizilor, glicozizilor triterpenici, acizilor organici, poliacetilenelor s.a. Ecdisteroizii stimuleaza metabolismul (utilizarea resurselor energetice ale organismului, stimularea proceselor oxidative, reducerea proceselor anaerobe). Amelioreaza procesele cognitive si mnemonice.

Indicatii

Surmenajul, tulburarile somnului, capacitatea scazuta de munca sau de concentratie, memoria slaba. Tulburarile functionale ale diverselor organe - palpitatii, tulburari ale sensibilitatii, inapetenta, afectiuni digestive, dereglari ale potentei si libido-ului, perioada de convalescenta. Sarcina fizica sau psihica crescuta, in scop preventiv.

Contraindicatii

Hipertensiunea arteriala severa, tulburarile ritmului cardiac, bolile infectioase acute sau cronice decompensate, psihoza productiva, oligofrenia moderata sau severa, psihosindromul organic incurabil.

Posologie

Cate 30-40 picaturi (doza optima este de 60 picaturi pentru un pacient cu masa corporala de 70 kg) de 2-3 ori pe zi dupa mese cu o cantitate suficienta de lichid timp de 1 luna. Doza de seara se administreaza cu 3-4 ore inainte de somn. Cura de tratament se repeta de 3-4 ori pe an.

Supradozare

Irascibilitate, insomnie, tahicardie, insuficienta cardiaca. Terapie simptomatica.

Efecte adverse

In unele cazuri afectiuni digestive.

Interactiuni

Nu sunt stabilite.

Precautii

Preparatul contine 55% etanol.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!