Lecithin

           

(Europharm Tishcon SUA, Romania). Capsule gelatinoase 600 mg N30.

Proprietati

Lecitina obtinuta din uleiurile vegetale si oua este o forma pura de fosfatidil-colina, fosfatidil-etanolamina, fosfatidil-serina si fosfatidil-inositol amestecate cu diverse cantitati de trigliceride, acizi grasi si carbohidrati. Serveste ca sursa de fosfolipide. Fosfatidil-colina, unul dintre ele, este donator de colina pentru celulele nervoase. In capilarele encefalice exista o proteina transportoare care transfera colina lecitinei in creier. In celulele nervoase colina serveste la sinteza acetilcolinei, neurotransmitator in sinapsele colinergice. In deficienta lecitinei scade concentratia acetilcoliei in tesutul nervos si transmiterea mesajelor nervoase este afectata. Lecitina favorizeaza cresterea si dezvoltarea organismului, mareste capacitatea de munca fizica si intelectuala, accelereaza refacerea organismului dupa eforturi intense.

Indicatii

Scaderea randamentului intelectual (elevi, studenti s.a.) si fizic (sportivi de performanta, lucratori care efectueaza munca grea) convalescenta dupa boli consumptive, nevrozele, fenomenele dismetabolice de varsta, ateroscleroza in stadiile incipiente, malnutritia.

Contraindicatii

Nu are.

Posologie

Cate o capsula dimineata, eventual la mijlocul zilei. Daca administrarea inainte de masa cauzeaza neplaceri digestive, preparatul poate fi luat in timpul meselor sau dupa mese. Cura de tratament este de 4-8 saptamani. Se pot face mai multe cure la intervale de 10-20 zile.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

De obicei minore, rareori hipersalivatie, greata, afectiuni dispeptice, insomnie dupa prizele de seara.

Interactiuni

Nu sunt specificate.

Precautii

Probleme nu se prevad.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!