Lasonil

           

(Bayer, Germania). Unguent 40g in tuburi.

Compozitie Heparinoid 5000 U, Hialuronidaza 15000 U, Excipient ad 40 g..

Proprietati

Heparinoizii reduc sinteza prostaciclinei vasculare prin inhibitia prostaciclinsintetazei si, in asa mod, inflamatia. Au proprietati anticoagulante si antitrombotice locale.

Indicatii

Flebitele si tromboflebitele venelor superficiale de diversa etiologie si localizare; varicozitatile membrelor inferioare, inclusiv complicate cu flebita, tromboflebita sau ulacere trofice; hematoamele si contuziile tesuturilor moi.

Contraindicatii

Diatezele hemoragice, purpura, trombocitopenia, hemofilia, hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Se aplica topic in strat subtire pe suprafata lezata prin masaj usor pana la absorbirea preparatului. Se admite bandajul ocluziv.

Supradozare

Posibila in aplicarea pe suprafete extinse si in doze mari (absorbtie sistemica) cu complicatii hemoragice. La aparitia hemoragiilor se recomanda protamina sulfat i.v. ca antidot.

Efecte adverse

Complicatii hemoragice (in rezultatul absorbtiei heparinoizilor in cazul aplicarii pe suparafete extinse ale pielii).

Interactiuni

Acidul acetilsalicilic si antiinflamatoarele nesteroidiene, dextranul, mediile de contrast ionice si neionice, penicilinele, cefalosporinele (indeosebi moxalactamul, cafamandolul, cefotetanul, cefoperazonul) inhiba agregatia plachetara si cresc riscul hemoragiilor.

Precautii

Femeile peste 60 ani (risc crescut de hemoragii). Rezistenta la heparinoizi este crescuta in febra, tromboembolii, tromboflebite.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!