Lacrisyn

           

(Galena, Cehia). Picaturi oftalmice in flacoane 10ml.

Compozitie Hidroxipropilmethiceluloza (Hipromeloza) 6 mg, Acid boric 8,25 mg, Tetraborat de sodiu decahidrat 2 mg, Clorura de sodiu 3,5 mg, Edetat de sodiu dihidrat 0,5 mg, Benzalkoniu clorura 0,1 mg, Apa sterilizata ad 1 ml.

Proprietati

Lacrizina este un lichis vascos destinat protejarii corneei de influentele externe in hiposecretia lacrimala, sindromul "ochilor uscati", favorizeaza epitelizarea corneei. Formeaza pe suprafata corneei o pelicula protectoare. Prelungeste actiunea altor preparate oftalmice si le inlatura efectul iritant.

Indicatii

Arsurile corneo-conjunctivale sau corneo-palpebro-conjunctivale, plagile palpebrale sau ale fetei, leziunile traumatice corneene sau sclerale, deformatiile palpebrale, eroziile si leziunile trofice corneene, starea dupa keratoplastie, keratectomia, terapia substitutiva in hiposecretia lacrimala, tratamentul adjuvant in sindromul "ochilor uscati" (Stevens-Johnson), xeroza, keratoza (adesea in compozitie cu lentilele de contact terapeutice); lagoftalmul, ectropionul; necesitatea prolongarii actiunii altor preparate oftalmice sau micsorararii actiunii lor iritante.

Contraindicatii

Arsurile chimice ale ochiului in faza acuta (pana la indepartarea completa a substantei agresive si a tesuturilor necrotizate pentru a evita contactul lor indelungat cu ochiul).

Posologie

Cate 1-2 picaturi de 2-3 ori pe zi in fiecare sac conjunctival. La necesitate se poate instila la fiecare ora. Ameliorarea starii poate fi asteptata in 3-5 zile, iar insanatosirea in 2-3 saptamani.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Reactii alergice.

Interactiuni

Preparatul este incompatibil cu sarurile metalelor.

Precautii

Preparatul nu se foloseste in faza acuta a combustiilor chimice ale ochilor inainte de indepartarea substantei agresive si a tesuturilor necrotizate. A nu folosi concomitent picaturi care ar contine saruri ale metalelor grele.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!