Klion D-100

           

(Gedeon Richter, Ungaria). Comprimate vaginale N 10.

Compozitie Metronidazol 100 mg, Miconazol nitrat 100 mg.

Proprietati

Metronidazolul este antitrichomonadic, iar miconazolul antimicotic activ fata de dermatofiti, Candida si unele bacterii gram-pozitive. Scopul asocierii acestor doua substante este de a trata topic trichomonadoza si a preveni micoza vaginala care este iminenta in tratamentul cu metronidazol. Poate fi utilizat si in tratamentul topic al micozelor vaginale primare.

Indicatii

Tratamentul topic al trichomonadozei si/sau infectiilor micotice vaginale.

Contraindicatii

Primul trimestru al sarcinii.

Posologie

In trichomonadoza 1 comprimat, inmuiat in apa, o data pe zi (preferabil seara la culcare) intravaginal profund. Concomitent se administreaza metronidazol p.o. cate 1 comprimat de 2 ori pe zi in timpul meselor sau imediat dupa mancare. Cura de tratament constitUe 10 zile. In caz de necesitate cura poate fi repetata. In candidoze 1 comprimat, inmuiat in apa, o data pe zi, seara inainte de somn.

Supradozare

Voma, oligurie. Tratament simptomatic.

Efecte adverse

In administrarea concomitenta a metronidazolului pot apare cefalee, gust amar, incarcarea limbii, greata moderata, uneori diaree. Taoate aceste simptome dispar spontan dupa terminarea curei de tratament.

Interactiuni

Creste efectul anticoagulantelor cumarinice.

Precautii

In tratamentul concomitent cu metronidazol se recomanda controlul hemogramei (poate apare o leucopenie moderata). Pe parcursul tratamentului sunt contraindicate consumul de alcool si contactele sexuale. Se recomanda tratamentul simultan al trichomonadozei partenerului sexual.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!