Ketotifen

           

Ketotifenum R06A X17

Specialitati: Eucycline, Ketarfen, Ketotifen, Ketotifen Help, Zaditen.

Proprietati

Efectul antialergic se datoreaza blocarii eliminarii mediatorilor reactiilor alergice din mastocitele tisulare si celulele bazofile, in special a histaminei si substantei lent reactive care provoaca spasmul bronsic.

Indicatii

Profilaxia crizelor de astm bronsic, bronsitelor alergice, rinitelor alergice, reactiilor alergice cutane, profilaxia si tratamentul simptomelor astmatice asociate cu febra.

Contraindicatii

Sarcina (primul trimestru), lactatia, copiii sub 6 luni.

Posologie

Adulti si copii peste 4 ani 1 comprimat sau 1 lingurita (1 mensura) de 2 ori pe zi (dimineata si seara). Copii 2-4 ani 2 ml sirop de 2 ori pe zi. Peste 4 saptamani, daca efectul este inadecvat, doza poate fi crescura cu 0,5-2,5 ml, in functie de varsta.

Supradozare

Efecte anticolinergice, excitatie a S.N.C., convulsii. Tratament: Spalatura stomacului, carbune activat, laxative osmotice. Efectele anticolinergice se suprima cu neostigmina, excitatia S.N.C. si convulsiile cu diazepam. Mentinerea functiilor cardiovasculare.

Efecte adverse

Somnolenta, oboseala, ameteli, cefalee, hiposalivatie, greturi (pot fi reduse prin scaderea dozelor), exanteme, urticarie. Creste pofta de mancare.

Interactiuni

Creste efectul sedativelor, hipnoticelor, antihistaminicelor si alcoolului. In administrarea concomitenta cu antidiabetice orale scade numarul trombocitelor.

Precautii

Nu este activ in criza de astm bronsic. Efectul preparatului se instaleaza lent (perioada de latenta de 1-2 saptamani). Femeile gravide si mamele care alapteaza (se administreaza numai in cazuri exceptionale).

Eucycline (Demo SA Pharmaceutical Industry, Grecia). Sirop 1mg/5ml in flacoane 100ml.

Frenasma (Faran Laboratories, Grecia). Comprimate 1 mg N 30.

Ketarfen (Armedica, Romania). Comprimate 1mg N20

Ketotifen (Labormed, Romania). Comprimate 1 mg N 20.

Ketotifen (TroyaPharm, Bulgaria). Sirop 0,2 mg/ml-100 ml.

Ketotifen Help (Help, Grecia). Comprimate 1mg N30. Sirop 1mg/5ml 100ml in flacoane.

Zaditen (Sandoz Pharma, Elvetia). Comprimate 1 mg N 30. Sirop 1 mg/5 ml-100 ml in flacoane.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!