Kamillosan Salbe

           

(ASTA Medica, Germania). Unguent 20 g in tuburi.

Compozitie Extract alcoolic (1:4,8-6,3) din flori de romanita (Matricariae recutitae flos) 10 mg, Excipient ad 1 g.

Proprietati

Extractul din flori de romanita manifesta actiune antiinflamatoare si antibacteriana, cicatrizanta, deodoranta si antipruriginoasa.

Indicatii

Dermatitele solare, ultraviolete sau rentgenologice usoare, ca adjuvant in tratamentul ulcerelor gambei si decubitusurilor, procesele inflamatorii din regiunea buzelor si mucoasei bucale, ale mameloanelor in perioada alaptarii copilului, intertrigourile si dermatitele de scutec ale sugarilor, procesele inflamatoare ale pielii si mucoaselor din regiunea organelor sexuale si anusului, inclusiv hemoroizi, fisuri sau abcese anale, ca adjuvant in tratamentul bolilor infectioase si inflamatorii ale pielii, in terapia de intretinere a eczemei, inclusiv atopice, indeosebi in pelea uscata.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Se aplica topic in strat subtire pe suprafetele lezate ale pielii de cateva ori pe zi. In rect se introduce cu ajutorul dilatatorulU anal pe care se aplica 1-2 cm unguent din tub.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Sunt posibile reactii alergice.

Interactiuni

Nu sunt prezentate.

Precautii

Aplicarea unguentului pe suprafete extinse ale ranilor sau pe ranile infectate se face numai sub control medical.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!