Kaaliumorotaat

           

(Uzina farmaceutica din Tallinn, Estonia). Comprimate 500 mg N 10.

Proprietati

Acidul orotic este un precursor al nucleotidelor pirimidinice, care intra in componenta acizilor nucleici. Este considerat ca substanta cu efect anabolizant si se utilizeaza in afectiunile metabolismului proteic si stimulator al proceselor metabolice.

Indicatii

Bolile hepatice (cu exceptia cirozelor hepatice cu ascita), provocate de intoxicatiile acute si cronice; miocardiodistrofia, distrofia alimentara si alimentaro-infectioasa la copii, alte cazuri cand este indicata stimularea proceselor anabolice.

Contraindicatii

Hiperkaliemia.

Posologie

Adulti 0,5-1 g/zi divizata in 2-3 prize cu o ora inainte de sau 4 ore dupa mese. Cura de tratament constitUe 20-40 zile. La necesitate cura poate fi repetata dupa o luna de repaus. Doza maxima (in cazuri exceptionale) este de 3 g/zi. Copii cu hipotrofie alimentara sau alimentaro-infectioasa 10-20 mg/kg/zi divizata in 2-3 prize. Cura de 3-5 saptamani.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Greata, pirozis, flatulenta, dureri abdominale, melena.

Interactiuni

Diureticele antikaliuretice si inhibitorii colinesterazelor cresc nivelul kaliemiei. Inhibitorii enzimei de conversie si antiinflamatoarele reduc excretia potasiului. Potasiul reduce eficacitatea glicozizilor cardiaci.

Precautii

Nu sunt indicate de producator.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!