Jox Spray

           

(Galena, Cehia). Aerosol 45 ml cu pulverizator si aplicator pentru cavitatea bucala.

Compozitie Povidon iodurat 3,825 g, Alantoina 45 mg, Mentol 0,45 g, Acid citric monohidric 90 mg, Citrat de sodiu dihidratat 90 mg, Etanol 95% 9,0 g, Propilenglicol 13,5 g, Apa purificata ad 45 ml.

Proprietati

Polividon-iodul la interactiunea cu pielea si mucoasele elimina iod care, la randul sau, isi manifesta actiunea dezinfectanta. Alantoina are proprietati antiinflamatoare.

Indicatii

Angina catarala, foliculara, lacunara, tratamentul concomitent cu antibiotice a anginelor streptococice, tonsilitele acute si cronice, laringitele, glositele, aftele, grip in perioada incipienta.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la iod si alte componente ale preparatului, hipertiroidismul, insuficienta cardiaca congestiva, varsta sub 8 ani.

Posologie

Dupa indepartarea capacelulU se imbraca aplicatorul si se apasa pe el de 2-3 ori pentru ca solutia sa intre in pulverizator. Tubul aplicatorulU se introduce in gura (2-3 cm) se inchide gura, se retine respiratia si se apasa pe capacel pentru o irigatie in dreapta si alta in stanga. Procedura se repeta de 2-4 ori pe zi, iar la necesitate la fiecare 4 ore. Inainte si dupa utilizare aplicatorul se spala cu apa. Daca peste 3 zile de tratament starea nu se amelioreaza, se trece la alt medicament.

Supradozare

In cazul inghitirii preparatului se recomanda voma indusa cu apa calda si sarata sau excitarea faringelU, lavaj gastric, carbune activat, mucilagiu de amidon.

Efecte adverse

Reactii alergice (iodism), senzatie de usturime pe locul aplicarii.

Interactiuni

Reduce efectul altor dezinfectante. Nu se administreaza concomitent cu apa oxigenata sau alte dezinfectante.

Precautii

A nu se inghiti sau inhala. Preparatul poate fi utilizat si de copiii peste 8 ani daca accepta introducerea aplicatorului in cavitatea bucala si pot retine respiratia in timpul pulverizarii preparatului. A nu se utiliza in apropiere de flacara deschisa. Pacientii cu insuficienta.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!