Jox Solution

           

(Galena, Cehia). Solutie pentru uz extern 100 ml in flacoane.

Compozitie Povidon iodurat 8,5 g, Alantoina 100 mg, Mentol 1 g, Acid citric monohidric 0,2 g, Citrat de sodiu dihidratat 0,2 g, Etanol 95% 20 g, Propilenglicol 30 g, Apa purificata ad 100 ml.

Proprietati

Polividon-iodul la interactiunea cu pielea si mucoasele elimina iod care, la randul sau, isi manifesta actiunea dezinfectanta. Alantoina are proprietati antiinflamatoare.

Indicatii

Angina catarala, foliculara, lacunara, tratamentul concomitent cu antibiotice a anginelor streptococice, tonsilitele acute si cronice, laringitele, glositele, aftele, gripa in perioada incipienta.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la iod si alte componente ale preparatului, hipertiroidismul, insuficienta cardiaca congestiva, varsta sub 6 ani.

Posologie

Solutia se diluiaza cu apa in raport de 1:20-1:40 (2,5-5 ml sau 1/2-1 lingurita la 100 ml apa) si se utilizeaza pentru gargarisme de 2-4 ori pe zi. Daca peste 3 zile de tratament nu se observa nici o ameliorare, se trece la alt medicament.

Supradozare

In cazul inghitirii preparatului se recomanda voma indusa cu apa calda si sarata sau excitarea faringelU, lavaj gastric, carbune activat, mucilagiu de amidon.

Efecte adverse

Reactii alergice (iodism), senzatie de usturime pe locul aplicarii.

Interactiuni

Reduce efectul altor dezinfectante. Nu se administreaza concomitent cu apa oxigenata sau alte dezinfectante.

Precautii

Pe toata perioada tratamentului nu se recomanda utilizarea topica (bucala) a altor medicamente. Solutia de Iox contine 18,6% alcool.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!