Iruxol

           

(Knoll, Germania). Unguent in tuburi a 30 g.

Compozitie Collagenaza 0,6 U, Proteinaza 0,12 U, Cloramfenicol 10 mg la fiecare gram de unguent.

Proprietati

Colagenaza obtinuta din Clostridium hystolyticum provoaca liza tesuturilor necrotizate fara a ataca epiteliul normal, granulatiile, tesutul muscular sau adipos, favorizand curatirea ranii. Cloramfenicolul este activ fata de bacteriile gram-negative si gram-pozitive. Curatirea ranii incepe in prima zi, iar efectul apare in primele 6 zile.

Indicatii

Pentru curatirea ranilor in ulceratii si necroza, inclusiv in ulcerele varicoase, decubitusuri, gangrena membrelor indeosebi la diabetici, congelatii; ranile trenante, inclusiv postoperatorii si dupa actinoterapiae; pregatirea pentru transplantarea pielii.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la cloramfenicol, bolile sanguine, inclusiv in antecedente.

Posologie

Se aplica pe rana in strat subtire, de cca 2 mm, o data pe zi, daca e nevoie de 2 ori pe zi. ├×esutul necritic desprins trebuie indepartat odata cu schimbarea pansamentului.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Iritatie si dureri in regiunea ranii, eruptii cutane, dermatita de contact.

Interactiuni

In administrarea locala concomitenta si a altor preparate e posibila reducerea eficacitatii iruxolului.

Precautii

Pentru a reduce iritatia pielii, marginile ranii se ung cu pasta de zinc. A se avea in vedere posibilitatea absorbtiei cloramfenicolului si efectele lui adverse asupra hematopoezei.

Iruxol (Pliva, Croatia). Unguent 30 g in tuburi. Compozitie: Cloramfenicol 10 mg, Clostridiopeptidaza A 0,6 U, Excipient ad 1 g.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!