Ipriflavona

           

Ipriflavonum M05B X01

Specialitati: Osteochin.

Proprietati

Flavonoid de origine sintetica. Amelioreaza metabolismul tesutului osos si ii reduce resorbtia.

Indicatii

Osteoporoza primara postmenopauzala si senila; osteoporoza secundara (posttraumatica, provocata de corticoterapia indelungata).

Contraindicatii

Ulcerul gastric si duodenal activ, insuficienta hepatica si/sau renala severa, bolile organelor hematopoetice si tulburarile hematopoezei, hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Cate 1 comprimat de 3 ori pezi dupa mese timp de 6-36 luni.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Greata, varsaturi, inapetenta, pirozis, dureri abdominale, flatulenta, diaree sau constipatie; in unele cazuri acutizarea ulcerului gastric; rar cresterea nivelului transaminazelor sanguine si a bilirubinei serice; ameteli, cefalee; leucopenie, anemie; urticarie.

Interactiuni

Calcitonina si estrogenii cresc eficacitatea ipriflavonei (in osteoporoza provocata de deficitul estrogenilor in organism).

Precautii

Terapia cu ipriflavona trebuie completata cu preparate de calciu (1 g/zi). In terapia de durata se recomanda controlul sistematic al hemogramei, functiilor hepatice si renale, analiza coprologica vizand prezenta sangelui latent, indeosebi la bolnavii cu boala ulceroasa in antecedente. In cazul tratamentului concomitent cu calcitonina, aceasta din urma se administreaza i.m. 50 U/zi intermitent: e o luna injectii, o luna repaus; durata tratamentulU asociat nu trebUe sa depaseasca 2 ani.

Osteochin (Chinoin Pharmaceutical & Chemical Works, Ungaria). Comprimate 200 mg N 50.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!