Iodinol

           

(Farmaco, Moldova). Solutie pentru uz extern 100 ml in flacoane.

Compozitie Iod 100 mg, Iodura de potasiu 200 mg, Alcool polivinilic 900 mg, Apa distilata ad 100 ml.

Proprietati

Datorita alcoolului polivinilic preparatul are actiune blanda si indelungata. Iodul elementar are proprietati antimicrobiene marcate prin denaturarea proteinelor.

Indicatii

Tonsilita cronica, otita purulenta, bolile purulente chirurgicale, ulcerele trofice si varicoase, arsurile termice si chimice.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la iod.

Posologie

In tonsilita cronica se prelucreaza lacunele amigdalelor si spatiile supratonsilare. Se efectuiaza 4-5 spalaturi la intervale de 2-3 zile. In otitele purulente cate 5-8 picaturi in conductul auditiv extern si spalaturi. Durata tratamentului este de 2-4 saptamani. In rinitele atrofice - pulverizari ale cavitatii nazale si faringelui de 2-3 ori pe saptamana timp de 2-3 luni. In ulcerele trofice si varicoase se aplica extern sub forma de spalaturi, instilari, aplicatii (cu servetele de tifon). Pielea din jurul ulcerului se spala in prealabil cu apa calda si sapun si se badijoneaza cu unguent de zinc. Pansamentele se efectuiaza de 1-2 ori pe zi insa bandajul nu se scoate, dar numai se imbiba cu iodinol. Peste o saptamana se recomanda baie locala si generala si se continua cura de tratament.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Iritatii locale, reactii alergice.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

Nu se aplica pe ochi sau mucoase.

Iodinol (UPM din Borisov, Belarus). Solutie pentru uz extern 100ml in flacoane. Compozitie: Iod 1 g, Iodura de potasiu 3 g. Vehicul ad 1000ml.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!