Intetrix

           

(Beaufour-Ipsen, Franta). Capsule N 20.

Compozitie Tilichinol (methil-5-oxin) 50 mg, Tilichinol-N-dodecilsulfat 50 mg, Tilbrochinol (methyl-5-brom-7-oxin) 200 mg.

Proprietati

Intetrix este un antiseptic intestinal contemporan cu spectru larg utilizat peste 30 ani. Are actiune antibacteriana, antimicotica si antiprotozoara. Este activ fata de bacteriile patogene gram-pozitive si gram-negative intestinale, Vibrio cholerae, Entamoeba histolytica (formele cistice si minuta intraintestinale), Candida albicans. Actiunea sa antibacteriana, inclusiv si impotriva germenilor rezistenti la antibiotice, antifungica, amoebicida si vibriolitica nu se raspandeste asupra florei intestinale normale, echilibrul careia il restabileste si poate fi ales in majoritatea infectiilor intestinale. Polivalenta spectrului sau de actiune si eficacitatea sunt utile cand tratamentul incepe inaintea rezultatelor analizei scaunului si in infectiile intestinale mixte. Intetrix este preparat de electie in tratamentul diareilor micotice si celor provocate de administrarea antibioticelor cu spectru larg. Poate fi utilizat si concomitent cu aceste antibiotice pentru profilaxia disbacteriozelor.

Indicatii

Diarea infectioasa (bacteriana) acuta si cronica la adulti si copii, amoebiaza intestinala si colita postamoebiana (in combinatie cu un amoebicid tisular in amoebiaza dizenterica), purtarea de amoebe, suprainfectia in colita cronica, colopatia functionala, sigmoidita diverticulara, rectocolita hemoragica, diarea micotica si ulterioara tratamentului cu antibiotice, dezinfectia intestinala pre- si postoperatorie, diarea holeraica.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat, acrodermatita enteropatica.

Posologie

In infectiile intestinale acute, adulti, cate 1-2 capsule de 4 ori pe zi (4-6 capsule pe zi) inainte de masa timp de 5-6 zile. In amoebiaza cronica si disbacterioza cate 1 capsula de 4 ori pe zi timp de 10 zile (durata maxima a curei este de 4 saptamani). Copii - cate 1 capsula de 4 ori pe zi.

Supradozare

Cazuri de supradozare nu au fost semnalate.

Efecte adverse

In tratamentul indelungat cu doze mari sunt posibile neuropatii periferice si nevrita nervului optic, in special pe fondul insuficientei hepatice si/sau renale. Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 4 saptamani fara un examen medical suplimentar.

Interactiuni

Incompatibil cu alte preparate care contin hidroxichinoline.

Precautii

Tratamentul cu intetrix nu presupune renuntul la rehidratare, daca aceasta este necesara.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!