Imunofan

           

(ISP Bionox, Rusia).Solutie injectabila 0,005%-1 ml in fiole N5.

Proprietati

Imunofanul este un hexapeptid (Arginil-alfa-Aspartil-Lisil-Valil-Tirosil-Arginina). Are proprietati imunomodulatoare, detoxifiante si hepatoprotectoare. Inactiveaza radicalii liberi. Actiunea se manifesta in trei faze, rapida, medie si lenta. In faza rapida (primele 2-3 zile), isi exercita efectul detoxifiant (stimularea sistemului antioxidant, sintezei ceruplasminei, lactoferinei s.a.). In afectiunile hepatice toxice si infectioase previne citoliza, reduce activitatea transaminazelor si nivelul seric al bilirubinei. In faza medie (incepe peste 2-3 zile si se prelungeste pana la 7-10 zile) stimuleaza fagocitoza si moartea bacteriilor si virusurilor intracelulari. In aceasta perioada se poate observa o oarecare acutizare a focarelor de inflamatie cronica. In faza lenta (incepe peste 7-10 zile si se prelungeste pana la 4 luni) se manifesta efectul imunomodulator, stimularea imunitatii humorale si celulare, cresterea productiei de anticorpi.

Indicatii

Profilaxia si tratamentul starilor imunodeficitare de diversa geneza.

Contraindicatii

Sarcina complicata cu Rhesus-conflict.

Posologie

Cate 1 ml o data pe zi s.c. sau i.m. In neoplazii cate 1 ml la fiecare 2 zile, 3-5 injectii inainte de radio-chimioterapie si 2-3 injectii inainte de operatie, in neoplaziile extinse (stadiile III-IV) 5-7 injectii peste o zi, cu repaus de 20 zile si repetarea curelor de 2-3 ori. In infectiile citomegalovirotice si herpetice, in toxoplasmoza, chlamidioza, pneumocitoza, criptosporodioza cate o injectie la fiecare 3 zile, 8-10 injectii si peste 4-6 luni cura se repeta in scopul prevenirii recidivelor. In difterie cate 1 ml pe zi, 8-10 injectii. In purtarea de bacili difterici cate o injectie la 3 zile, 3-5 injectii. In toxemie, septicotoxemie, endocardita septica, ranile trenante ale membrelor, complicatiile septico-purulente cate o injectie pe zi, 7-10 injectii, in caz de necesitate pana la 20 injectii. In sindromul bronhoobstructiv, colecisto-pancreatita, artrita reumatoida cate o injectie la fiecare 3 zile, 8-10 injectii, la necesitate pana la 20 injectii. In psoriazis cate o injectie la fiecare 2 zile, 8-10 injectii.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Nu sunt specificate.

Interactiuni

Nu se cunosc.

Precautii

Probleme nu se prevad.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!